22.08.2011

Bi falcıya inanmam bi medyaya



Medya Müslümanlığı iyice zorlaştırdı. 28 yıllık ömrümün her senesinde bir level daha zorlaşan bu müslümanlık meselesini, Allah inancı ve ibadet kavramından nazikçe ayırarak, din magazini yapanların ensesinden, medeniyetin anlamını yanlış cevaplayanların bakışından ele alıyorum. 


Bakınız, yazarken bile tedirgin oldum şimdi.


Bodrum'da hoşgörü plajı varmış. Aynı anda hem cami hem plaj, insanlar birbirlerine hoşgörü içinde yaklaşıyorlarmış. Flaşş..flaşş...flaşş..Caminin olduğu bir semtte, plaj duruyor, bikinili kadınlara rağmen kimse Kuran-ı Kerim'le üstlerine yürümüyor. 
Peki, bana kim söyler bu neden haber oldu? Bir adam, karısını başka bir adamla basarsa ve onu öldürürse haber değeri olur. Adam karısını öldürmedi diye haber olur mu aallaşkına? Burda iddia edilen hoşgörü, haber değeri taşır mı?


Medya abinin olayı çekiştirdiği pek belli. Röportaj veren insanların hemen hemen hepsi, bunu zaten makul karşıladıklarını, camiyle plajın yanyana olmasının olağan olduğunu belirtmiş. Hatta Bodrum Müftüsü Mehmet Yiğit, caminin yeniden restore edilip, ibadete uygun hale getirildiğini söylemiş ve eklemiş, " Yani herkes yaşantısında özgürdür. Kimse kimsenin yaşantısına karışmıyor"
Ayrıca Türkiye'nin batısı, güneyi ve kuzeyinde bu tip plajların ya da (öznesine göre değişir) camilerin, başka örnekleri de varmıi, bugün öğrendim.


Medya bu durumu bizim önümüze "insanlık tarihinin gelişimi" diyerek atıyor ama bu haberle insanlık tarihinin tökezlediğini görmek zor değil.





Bodrum'da hoşgörü plajı



2 yorum:

  1. burası ünlü bitez yalısı halilin varamadığı yer böyle güzel bir yerde herkeze ve herşeye hoşgörü gösterilir tam karşıdaki iskeledeyse kulaklar çok çınlatılmıştır dost ağızlarda:)

    YanıtlaSil